Over ons

Het is tijd dat wij, moslimvrouwxn,  ons organiseren en uitspreken tegen de structurele uitsluiting waarmee wij dagelijks mee te maken hebben in Nederland. Daarom zijn wij, Nawal Mustafa, Berna Toprak, Saida Derrazi en Ibtissam Abaâziz, S.P.E.A.K. gestart: een collectief voor en door moslimvrouwxn. Na een eeuw strijden voor het recht op zelfbeschikking staat deze nu wederom onder druk. Wij hebben er genoeg van dat de politiek zich bemoeit met onze keuzes en geen maatregelen neemt tegen de uitsluiting van moslimvrouwxn. 


S.P.E.A.K. opereert vanuit een intersectioneel perspectief, waarbij de positie van de zwarte moslimvrouwxn, trans vrouwen en queer mensen ook wordt meegenomen in de strijd die we gezamenlijk leveren. Met de term moslimvrouwxn willen we al deze groepen waarborgen binnen het  S.P.E.A.K. collectief. Het recht op zelfbeschikking is een fundamenteel mensenrecht dat ons allen raakt, de strijd zal daarom ook intersectioneel gevoerd worden. Daarbij zijn we solidair met alle andere groepen die ook vechten voor deze fundamentele mensenrechten.

Wij geloven in een Nederland waar iedere vrouw, cis (cisgender en cisseksueel zijn termen waarmee mensen worden aangeduid van wie de genderidentiteit overeenkomt met hun geboortegeslacht) en trans,  baas is over haar eigen lijf, buik én hoofd. Daarom zijn wij een collectief gestart voor en door moslimvrouwxn. Samen strijden wij voor de erkenning van ons zelfbeschikkingsrecht én voor keuzevrijheid in hoe wij ons wel of niet kleden. 

speak womens march
speak womens march
internationale vrouwendag speak
muslim womens march speak
speak moslimvrouwen
speak internationale vrouwendag
speak internationale vrouwendag
speak moslimvrouwen march
speak tegen racisme
speak tegen racisme
moslimvrouwen
speak tegen racisme
speak tegen racisme
speak tegen racisme
moslimvrouwen
speak moslimvrouwen